POMOC

Zamrażanie zlecenia

Jeśli wykonawca musi, z jakiegoś powodu, przerwać pracę nad zleceniem, może je zamrozić.


Aby zamrozić zlecenie, wybierz "Zamroź" z podręcznego paska opcji danego zlecenia na liście zleceń lub kliknij "Zamroź" na stronie szczegółów zlecenia. Możesz też zamrozić zlecenie w DesktopThunder klikając w ikonę zamrożenia w podręcznym pasku opcji wybranego zlecenia.


Podaj powód zamrożenia, możesz także dołączyć plik, a następnie kliknij "Zamroź zlecenie" (w DesktopThunder “Zamroź”).


Zamrożone zlecenie będzie wyświetlało się na liście zleceń na niebiesko.



Powiązane:
Podręczny pasek opcji (Rowbar), Czym jest DesktopThunder?

TEMATY POMOCY