POMOC

Odmrażanie zlecenia

Jeśli chcesz powrócić do pracy nad zleceniem po jego zamrożeniu, możesz je odmrozić. W tym celu wybierz "Odmróź" z podręcznego paska opcji danego zlecenia na liście zleceń lub kliknij "Odmróź" na stronie szczegółów zlecenia. Możesz też odmrozić zlecenie poprzez DesktopThunder klikając w ikonę odmrożenia w podręcznym pasku opcji wybranego zlecenia.


Zlecenie zostanie automatycznie odmrożone.



Powiązane:
Podręczny pasek opcji (Rowbar), Czym jest DesktopThunder?

TEMATY POMOCY